eng home
 
 
 

Priče bez niti, poema broj 1

Zagrebački plesni ansambl u suradnji s Zeatrom ITD

Koreografija: Alexis Eupierre
Asistenti: Saša Božić i Ivančica Horvat
Glazba:Višeslav Laboš i Tomislav Gjergja
Kostimografija: Đenisa Pecotic
asistent kostimografa: Emina Tataragić
Oblikovanje svjetla: Branko Cvjetičanin
Izvode: Darija Doždor, etar Leventić, Zrinka Lukčec, Andreja Široki, Ognjen Vučinić

majstor tona: Branko Vodeničar
majstor svjetla: Mario Vnučec

Ako svoje tijelo, a pritom mislim tijelo-i-um, shvatimo kao kompleksnu mrežu s mnogobrojnim poveznicama s mnogim siteovima, možemo se zamisliti u trajnoj plovidbi, ponekad istodobno, od jednog sitea do drugog, kao u plovidbi od svakodnevnih vidljivih djela, takozvane "stvarnosti", do stvarnosti osobne fikcije, sastavljene uglavnom od osobnih slika.

U ovoj predstavi naš cilj je pratiti nit energije koja se pretvara u pokret, sliku i tjelesnu aktivnost, iz pojedinačnog u kolektivno, i obrnuto, u skupini od petero ljudi koji dijele određeni prostor. Rezultat tog praćenja je vizualna i tjelesna pjesma, koja konstruira ne-narativnu priču spojenu nevidljivim nitima.

Alexis Eupierre, plesač i koreograf, studirao je na Instituto del Teatro u Barceloni i diplomirao na The Juilliard School.
Plesao je kod Davida Zambrana, Johna Jaspersa, Marka Thompkinsa, Jordi Cardoner, Carmela Salazara-Oscara Dasija, Margarite Guergue, Olge Mesa, Sara Skaggs Dance Company.
Kao predavač radio je u sljedećim kompanijama: Mundances, B.C.B., Transit, L'Anonima Imperial, Senza Tempo i La Caldera.
Ima izuzetno bogato iskustvo u improvizacijama plesnih predstava. Na tom području sudjelovao je u brojnim improvizacijama s glazbenicima i plesačima. Od 1997. godine je umjetnički direktor kompanije Cia Lapsus. Član je La Caldera, udruženja za razvoj koreografskih djelatnosti u Barceloni.

Radionice
Impulstanz - Beč, 2002.; New York - istraživanje pokreta, La Habana - festival novih težnji, Caracas - festival mladih koreografa i plesnih skupina; Tokyo - međunarodni ljetni festival; Palma de Mallorca, Sveučilište u Altei, Sveučilište u Bilbau, La Casa Encendida.

Koreografsko iskustvo:
cjelovečernje koreografije:
TANTEOS, koprodukcija s Međunarodnim ljetnim festivalom u Hamburgu
CLOS-K, 1997.
Def.-rep-esp, 2000.
ZOOM, 2001.
IN SITU, 2002.
AMARDUELE, 2003.
kratke koreografije:
ESPEHOS, solo, 1998.
VESTIGIOS, 1996.
OSCIL.LACIONS, 1996.
PASO CEBRA, 1995.
A LA SOMBRA, 1995.
SILENCE TO SILENCE, 1991.
UNDERLINES, 1991.
MY FRIEND DIED..., 1990.
DROWN, 1990.

« povratak

up
down
Copyright © Zagrebački plesni ansambl, 2008-2019. | design by Studio Cuculić | developed by STO2