Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

'REVEL REVEL' – novi premijerni naslov ZPA i koreografkinje Roser López Espinosa!

Zagrebački plesni ansambl u suradnji sa jednom od najuspješnijih španjolskih koreografkinja Roser López Espinosa priprema novu plesnu predstavu REVEL REVEL koja će domaćoj publici premijerno biti izvedena u petak, 11. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih u 20 sati. Dramaturgiju potpisuje Katarina Pejović, a predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić i Jovana Zelenović. 

Objavljeno: 07.12.2020

REVEL REVEL nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onim što jesi i bivanja skupa s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom mjehuru? Zato što kada se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe. No, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo istinski oživjeti vjeru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo živjeti unutar limita, plesati unutar ograničenja, nego zakoračiti u nepoznato. 

REVEL REVEL ekipu čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele zajedničke nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju. 

Pretpremijera predstave održat će se u četvrtak, 10. prosinca, a prva reprizna izvedba u subotu, 12. prosinca u 20 sati u Zagrebačkome kazalištu mladih. 

Koreografski rad Roser López Espinose temelji se na snažnoj tjelesnosti, popraćeno preciznošću, delikatnošću, akrobatskim elementima i inzistiranju na detaljima, a rezultat je vitalni i razigrani imaginarij, uz profinjenu poetiku i dozu humora.

Autorski tim predstave čine Mark Drillich koji potpisuje glazbu, Ana Fucijaš koja potpisuje kostimografiju, Zdravka Ivandija Kirigin scenografiju, a Vesna Kolarec oblikovanje rasvjete. Autorica fotografija je Jelena Janković, a grafičkog oblikovanja Vladimir Končar. Tehničko vodstvo odrađuje Saša Fistrić, a izvedbu kostima Nikola Barbir. Umjetnička voditeljica Zagrebačkog plesnog ansambla je Petra Glad Mažar, a za produkciju i organizaciju zadužene su Nina Križan i Petra Valentić.

Produkcija: Zagrebački plesni ansambl 
Koprodukcija: ZKM Zagrebačko kazalište mladih 
Uz potporu: Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, A/CE Acción Cultural Española / PICE