Nema budućih izvedbi
Odigrano

Zagrebački plesni ansambl u suradnji sa ZeKaeM-om i MSU

Projekt je financijski podržan od strane Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport grada Zagreba, Ministarstva kuture Republike Hrvatske i TZ Grada Zagreba.
Zahvaljujemo Primožu Bezjaku, Plesnom centru TALA, Školi suvremenog plesa Ane Maletić, Hrvatskom institutu za pokret i ples.

O projektu:

“To smo mi, ranjivi, izolirani, posve nepristupačni, samodovoljni, a ipak u cijelosti izloženi na milost i nemilost prirodnim silama. Brod luđaka večeras isplovljava i svi smo na palubi.”
Jeanette Winterson, Gut Symmetries

Ova predstava istraživanje je Želje i napetosti koje ona izaziva. Želja svojata život, užitak, samoispunjenje, slobodu, ali ujedno izaziva frustracije, poricanje, strah ili razočaranje. Živimo u društvu koje je u neskladu s prirodom, zarobljeni u poznatoj udobnosti držanja stvari pod nadzorom, prema postavljenim pravilima. Jesmo li spremni zaroniti u nepoznato?

Možda mi jesmo civilizirani, ali naše potrebe to možda nisu.

Sedam plesača. Sedam snova, sedam želja, sedam mogućih zaključaka, sedam pokušaja dekonstruiranja identiteta.

Tekstualni dio predstave kombinacija je navoda Raya Lorige i Janette Winterson te članova ZPA.


LAURA ARIS ALVAREZ, BIOGRAFIJA (Barcelona, Španjolska)

Laura je studirala ples i koreografiju na Instituto del Teatro/Escuela Superior de Danza y Coreografía u Barceloni. Od 1996. do 1999. bila je članica plesne kompanije Lanònima Imperial u Barceloni. Na Festival de Valencia 1999., dobila je nagradu Lladró za najbolju izvođačicu. Surađivala je i s General Electrica na nekoliko produkcija Tomása Aragaya.

Od godine 1999. Laura živi u Briselu gdje je bila članica kompanije Ultima Vez/ Wim Vandekeybus i sudjelovala u mnogobrojnim projektima, predstavama i plesnim filmovima. Redovito drži radionice povezane s plesnim vokabularom Ultima Vez kompanije i radionice tehnika suvremenog plesa po čitavom svijetu. Laura je također asistirala Wimu Vandekeybusu na brojnim radionicama i audicijama.

Godine 2009., Laura Arís i Jorge Jáuregui osnovali su EMBER, artističku platformu kroz koju predstavljaju svoje projekte i suradnje, tražeći vlastiti umjetnički izričaj. Surađuju s raznim umjetnicima i svoje predstave izvode diljem svijeta. Zajedno su kreirali duet La Era de los Cosmonautas; predstavu Impostura, u kojoj Laura kao plesačica dijeli pozornicu s pjevačicom Lucianom Carlevaro i kvartet Cola De Gallo, u suradnji sa španjolskom plesnom kompanijom La Macana. Laura je koreografirala predstavu Surprised By Joy s dvadeset četiri plesača El Barco Taller Nacional de Danza, Costa Rica i El Buit kao drugi dio trilogije naslovljene Trilogy of the Unalterable, međunarodnog umjetničkog projekta s umjetnicima iz Meksika, Rusije i Španjolske, koji je naručio Centro de las Artes de San Luis Potosí, Meksiko.