Nema budućih izvedbi
Odigrano

Nakon suradnje na predstavi The Devil`s Garden (2016.), koja se bavi temom ženske stvarnosti, David Hernandez i Petra Glad nastavljaju suradnju na projektu Other, duetu koji istražuje i tematizira odnose dva tijela fizički ovisna jedno o drugome. The Devil`s Garden daje nam pogled na svijet zajednice žena, a Other na najmanju moguću zajednicu – zajednicu dviju osoba u simbiozi, bez obzira na njihov rod i spol, ili vrstu odnosa u kojem se nalaze.

Koja je udaljenost između mene i tebe, i nas i njih? Other istražuje granice između vlastita bića i drugog. Tom temom odlučio sam se pozabaviti kroz solo za dva plesača koja se kreću kao jedno tijelo. Jedan ne može bez drugog, ako žele otplesati koreografiju, a međusobno su ovisni jer su u stalnom doticaju. Kroz slike brojnih mogućih, različitih odnosa između te dvije spojene osobe, svjedočimo njihovu naporu da se usklade, njihovu oslanjanju jedno na drugog i njihovu međusobnom izazivanju, što nam daje mogućnost da razmislimo o prirodi našeg vlastitog odnosa prema sebi i ljudima s kojima dijelimo prostor u ovom životu, kako onim poznatima, tako i onim nepoznatima.


David Hernandez
David Hernandez rođen je u Miamiju, Florida, gdje je završio plesne studije na New World School of Arts te operno, jazz i studijsko pjevanje na Sveučilištu Miami. Nakon pripravništva u kompaniji Trishe Brown u New Yorku, s Meg Stuart otišao je u Belgiju, gdje joj je pomogao osnovati kompaniju Damaged Goods u kojoj je gotovo sedam godina radio kao plesač i umjetnički suradnik.

David je ostao u Europi, u Bruxellesu, u kojem već više od dvadeset godina stvara vlastite plesne predstave, instalacije, događanja i mnoge druge vrste multidisciplinarnih projekata. Usto i nadalje pleše i surađuje s brojnim umjetnicima, među kojima su i LaborGras, Brice Leroux, Anouk Van Dijk, Michel Debrulle, i režira, izvodi i istražuje s umjetnicima kao što su Steve Paxton i Katie Duck. Uz Christine Desmet i Meg Stuart, jedan je od začetnika improvizacijskog projekta Crash Landing. David godinama surađuje s Anne Teresom De Keersmaeker (Zeitung, Keeping Still, D'un Soir un Jour, Cesena).

Kao pedagog, David drži tečajeve i radionice diljem svijeta, i istodobno je od 1995. predavač na PARTS-u. Prije toga razvio je i nekoliko godina podučavao vlastiti program PEP (Performance Education Program) u okviru festivala Klapstuk u Leuvenu. David radi i kao pjevač i glazbenik, i član je vokalnog sastava rane glazbe Graindelavoix, kojeg vodi Bjorn Smelzer, i jazz sastava Reve d'Elephant Orchestra, s kojima nastupa na koncertima, snima albume i odlazi na turneje.

I nadalje stvara vlastita djela unutar organizacije dh+, David Hernandez i suradnici. Najnovije predstave, For Movement's Sake, Hullabaloo i Sketches on Scarlatti trenutačno su na turneji.