Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

Odabrani kandidati za sudjelovanje na audiciji ZPA

Nakon pregleda gotovo 400 prijava kandidata za sudjelovanje na audiciji, odabrali smo 20 plesača i plesačica koji 23. i 24.ožujka dolaze u Zagreb. 

Objavljeno: 07.03.2019

U razdoblju od 29. siječnja do 1.ožujka zaprimili smo čak 398 prijava mladih plesača i plesačica zainteresiranih na suradnju sa Zagrebačkim plesnim ansamblom. Prijave su osim iz Hrvatske, pristigle iz različitih dijelova Europe i svijeta, u najvećem broju iz Italije i Španjolske, te nešto manje iz Velike Britanije, Austrije i Slovenije.

Iako ugodno iznenađeni brojem pristiglih prijavnica koje su uključivale životopise, video radove i motivacijska pisma, taj veliki broj govori i o slabim mogućnostima stalnih angažmana u Europi. Nerijetki plesači i plesačice u motivacijskom pismu istaknuli su potrebu za radom unutar kolektiva u kojem se izmjenjuju koreografi i autorski rukopisi što svakako jest odličje ansambla ZPA. Kako u Europi postoji tendencija gašenja većih plesnih kompanija, a sve veći broj autora odlučuje se (ili je primorano) na samostalan rad koji pak često radi tehničkih i financijskih uvjeta ograničava broj sudionika, velik broj mladih plesača i plesačica ostaje zakinuto za iskustvo rada u ansamblu. 

ZPA, kao jedan od dva najdugovječnija profesionalna ansambla u zemlji, organiziranjem audicije na međunarodnoj razini nastoji se otvoriti prema široj plesnoj zajednici, potaknuti mobilnost i vidljivost umjetnika na europskoj sceni, u skladu sa vlastitim umjetničkim potrebama.

Za sudjelovanje na audiciji 23. i 24.ožujka odabrano je 20 osoba iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Italije, Francuske, Španjolske, Švedske i Nizozemske. Veselimo se plesnom vikendu s odabranim sudionicima, a još više konačnim rezultatima audicije koji će oblikovati ansambl ZPA u ovoj i nadolazećoj sezoni.