Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

Ofelija i Randevu

Objavljeno: 14.10.2010

DVIJE PREMIJERE, JEDNA VEČER!

Plešimedo, Zagrebački plesni ansambl i Plesna kompanija Masa
u suradnji sa Hipp-om

predstavljaju premijeru plesnih minijatura


OFELIA
autor i izvedba: Zrnika Lukčec – Kiko
i
RANDEVU
autori i izvedba: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić

u Zagrebačkom plesnom centru, 14. listopada 2010. u 20 h

Reprize: 15. i 16. listopada 2010 u 20:00 Zagrebački plesni centar

OFELIJA –
Koncept: Zrinka Lukčec-Kiko i Saša Božić
Koreografija i izvedba: Zrinka Lukčec-Kiko
Dramaturški savjetnik: Saša Božić
Zvuk: Saša Božić i Damir Šimunović
Korištena glazba: Lou Reed: Good bye ladies

Renomirana plesna umjetnica, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta Zrinka Lukčec-Kiko u svojoj prvoj samostalnoj koreografiji bavi se pitanjem ženskog identiteta i njegovog kazališnog samouprizorenja.  Ofelija, jedan od najpoznatijih ženskih likova dramske literature, tek je okidač za meditaciju o plesu, razlici između plesnog tijela i karkatera koji izranja, u plesu se uprizoruje. Zrinka Lukčec ne reprezentira dvojbeni lik iz Shakespearova komada, već se inspirira množinom njegovih obrada: od glazbenih do likovnih. Različiti, često disparatni citati Ofelije služe kao okidač za plesnu meditaciju o  enigmatičnoj prirodi čina izvedbe same. Ofelija postavlja pitanje o povezanosti plesa sa činom gledanja te problematičnosti ženskog identiteta i njegove realizacije u relaciji sa muškim zbog hijerarhije koja implicitno obilježava taj odnos.
Udrugu plešimedo osnovala je 2005. profesionalna plesna umjetnica  Zrinka Lukčec-Kiko sa ciljem edukacije i produkcije u polju suvremenog plesa.  Od tada udruga je permanentno prisutna na zagrebačkoj plesnoj sceni producirajući sljedeće projekte: Tekući tjedan, In between, This foolish things ,Ffinal countdown i Podijeljeni objekt.  Za rad udruge značajan je rad podjednako i sa amaterima i profesionalnim plesnim umjetnicima, koji je produkt radioničkog principa i eksperimentiranja sa ustaljenim izvođačkim obrascima.

 

RANDEVU –
Koncept, koreografija i izvedba: Aleksandra Mišić i Ognjen Vučinić
Glazba: Timbaland, Dizajn rasvjete: Mario Vnučec,
Produkcija: plesna kompanija MASA i ZPA
Financirano od Ministarstvo kulture RH

25 godina...prijateljstvo, podrška, razumijevanje, tolerancija, provokacija, suosjećanje,
energija, sexualnost, drama, smijeh,
sloboda, odvojenost, zajedništvo, promjena, konstanta, ustrajnost, hrabrost, ljepota, snaga, razigranost, zrelost,
LJUBAV!

Svoje prve plesne korake zajednički  su započeli u Puli u baletnom studiju i godinama plesali u amaterskim kazališnim predstavama. Daljnju edukaciju nastavili su i Hrvatskoj i inozemstvu na plesnim školama i sa mnogim pedagozima i koreografima (Laban London, Impulstanz, Ismael Ivo, Rasmus Olme, Iztok Kovač, Karen Levi, Robert Hylton, Francesco Scavetta, Rob List, Damien Jalet, Laura Aris … i mnogi drugi.) Kroz karijeru radili su zajedno i odvojeno. Plesali su u mnogim projektima i predstavama. Oboje su dio ZPA , on od 2000.g, a ona od 2009.g. Rade i samostalne koreografije i predstave. Osnivači su plesne kompanije MASA.
Zajedno su dobili Nagradu kritike na Festivalu koreografskih minijatura.Također on je nagrađen Nagradom Hrvatskog glumišta za najboljeg plesača 2006.g, a ona nagradom za Najperspektivnijeg koreografa Hrvatske 2004.g.