Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

'OKO S POVRŠINE' - nova plesna premijera Aleksandre Mišić i ZPA

Plesna umjetnica Aleksandra Mišić i Zagrebački plesni ansambl pripremaju novi premijerni naslov – plesnu predstavu Oko s površine koja će biti predstavljena 16. listopada u Zagrebačkom plesnom centru

Objavljeno: 09.10.2020

Predstava OKO S POVRŠINE nastala je kao nadogradnja istraživanja započetog na projektu Esbat koji je premijerno izveden u ljeto 2020. u Svetvinčentu u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta — prevođenje tradicije u suvremenu kulturu.

Dok se u Esbatu autorski tim u suradnji s lokalnim stanovništvom bavio poviješću Savičenštine; njenim legendama i običajima, u Oku s Površine autori tematiziraju fragmentarnost pamćenja, kolektivno tijelo te kulturno kodiranje zajednice. 

Predstavu izvode članice Zagrebačkog plesnog ansambla: Margareta Firinger, Gendis Putri Kartini, Jovana Zelenović.
 
Aleksandra Mišić je nagrađivana plesna umjetnica, umjetnička je ravnateljica i suosnivačica Masa dance company, plesna pedagoginja te nekadašnja dugogodišnja članica ZPA ansambla. Također, dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje, a kao koreografkinja i brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

Nakon premijerne izvedbe 16. listopada u Zagrebačkom plesnom centru, uslijedit će reprizna izvedba 17. listopada u 20 sati.