Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

OKVIR – novi projekt koreografa Borne Babića i ZPA uskoro premijerno u Zagrebu!

ZPA priprema novi projekt – u koreografiji domaćeg plesnog umjetnika Borne Babića s belgijskom adresom završava se prva ovosezonska plesna premijera – predstava OKVIR koja će biti izvedena u prosincu u Zagrebačkome kazalištu mladih.

Objavljeno: 08.12.2021

Predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić,  Sintija Kučić i Jovana Zelenović, a premijerno će biti izvedena 18. prosinca u Zagrebačkome kazalištu mladih.

Kao polazište za umjetnički proces odabrano je propitivanje pojma narcizma - u kojoj mjeri je narcizam prisutan u društvu i pojedincu, koliko je u različitom opsegu dio naše svakodnevice – u suvremenom  društvu u kojem smo svi opterećeni sami sa sobom? Inspiraciju za rad koreograf i autor predstave Borna Babić pronalazi u knjizi Narcizam: poricanje istinskog sebe američkog psihoterapeuta Alexandera Lowena, a o radu kaže: Oduvijek me zanimala ta kontradikcija između narcističkog i skromnog, a koja je, uvjeren sam, u svima nama. Kad i kako odabiremo jednu od te dvije vlastite strane, što ih aktivira i jesu li ti prijelazi svjesni. Puno sam se puta susretao i prepoznavao u sebi i drugima te dvije pozicije te sam ih poželio dublje razumjeti.

Autori koncepta su Borna Babić i Davide Belotti (ujedno asistent koreografa), autori glazbe Nenad Kovačić i Nils Peschanski. Scenografiju i kostimografiju potpisuju Zdravka Ivandija Kirigin i Ana Mikulić, oblikovanje rasvjete Saša Fistrić, fotografiju Jelena Janković, a grafičko oblikovanje Vladimir Končar. Kostime je izradila Marija Fiket, a scenografiju Krunoslav Ozimec. Predstava nastaje u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla pod vodstvom Petre Glad Mažar. Asistentice produkcije su Nina Križan i Petra Valentić.