Ovaj website koristi kolačiće

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. 

Necessary 
help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

Statistics
used by Google Analytics to analyze traffic.

ZPA GOES ONLINE – novi projekt Zagrebačkoga plesnog ansambla

Spomenuti program za cilj ima učiniti suvremeni ples dostupnim široj publici, ali i osjetljivim skupinama u zajednici, kao i motivirati ih na korištenje plesa i pokreta kao prirodnog impulsa, ali i katalizatora za suočenje s posljedicama dugotrajne izolacije uzrokovanom pandemijom.   

Objavljeno: 18.02.2021

Tendencija je spomenutog projekta učiniti sadržaj iz područja suvremenog plesa dostupnim u doba socijalne distanciranosti i to ponajviše onima kojima je zbog epidemioloških razloga onemogućen. Projekt se sastoji se od šest programskih linija koje će se provoditi na digitalnim platformama.

ZPA GOES ONLINE započeo je s edukacijom u formi Radionica plesa i pokreta za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi - štićenike Kuće milosrđa u Majmajoli u Istri i to pod vodstvom plesnih pedagoginja Petre Chelfi i Ivane Pavlović; iste će voditeljice održati i Radionice pokreta za treću dob u domovima za stare i nemoćne. Potonji će korisnici moći sudjelovati i u radionici Otplesat ću ti priču u kojoj će s plesačicama Zagrebačkog plesnog ansambla i dramaturginjom Anjom Pletikosa imati priliku istražiti vlastite osobne priče, koje će ujedno poslužiti kao inspiracija za stvaranje online plesnog performansa koji će premijerno biti izveden u svibnju u Zagrebu. Sklapanjem suradnje s Kućom milosrđa u Majmajoli kao i domovima za stare i nemoćne, ZPA nastoji potaknuti međusektorsku suradnju kulture i socijalne politike u kojoj će kroz navedene aktivnosti bazirane na plesu i pokretu motivirati partnerske institucije da svojim štićenicima osiguraju kulturni sadržaj s ciljem jačanja njihova psiho-fizičkog stanja.

Pored spomenutih specijaliziranih aktivnosti, ZPA GOES ONLINE uključuje i sadržaj otvoren za širu publiku. Kroz program ZPA trenira svakog će ponedjeljka, počevši od 1. ožujka, članice Zagrebačkog plesnog ansambla - Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Margareta Firinger, Jovana Zelenović te Gendis Putri Kartini - voditi plesne treninge za sve zainteresirane.  

Konačno, kroz program Ispričat ću ti ples zainteresirana će publika moći saznati više o dosadašnjem radu Zagrebačkog plesnog ansambla kao i arhivi; u formi moderiranih razgovora pod vodstvom kazališne kritičarke Lidije Zozoli u programu će sudjelovati niz sadašnjih i bivših suradnika i članova ZPA.  

 

Program ZPA GOES ONLINE realiziran je se uz podršku Ministarstva kulture i medija RH, a provodit će se do lipnja 2021. godine.