Nema budućih izvedbi
Odigrano

Anything je koreografsko djelo za šest plesača Zagrebačkog plesnog ansambla.

Djelo se bavi pomišlju o tome da se u vremenu od našega rođenja do smrti može dogoditi bilo što. Priča nema klasičnu strukturu, nema likova, tek plesače koji na sceni čine ono u čemu su dobri. Radnja se odvija kroz niz slika smještenih između jave i manje stvarnog života, u potpuno estetskom okviru. Sve proizlazi iz tijela. Ono utjelovljuje Anything. Već samo tijelo u pokretu priča je za sebe – mišići pamte sve što nam se dogodilo u životu, a mi ćemo vam prikazati dio toga. Ovo je ples živih tijela u praznom prostoru.

Radnja počinje u unutrašnjem svijetu mlade žene. Počinje sa ženom jer, premda ne sama, jedino ona može dati život, ljudski život. Završava s muškarcem jer, premda sâm, nije jedini koji će umrijeti. Između to dvoje može se dogoditi bilo što (eng. anything) – ljubav, sreća, razdvajanje i zajedništvo kao kontrapunkt praznini ovoga svijeta.
Penje se do visina na visokim potpeticama i pada do zmijskog gmizanja kroz geste, tikove, zagrljaje, potrebe za davanjem i primanjem ljubavi, i kroz borbu.
To je svijet koji izravno odgovara na ono što vidiš i čuješ. Odatle putuje do mjesta koja bi mogla pripadati snovima.

Daniel Abreu je rođen na Tenerifima, gdje se rodilo njegovo zanimanje za pokret i scenski izraz. Između ostaloga, radio je kao izvođač u plesnim i kazališnim ansamblima, režirao plesne predstave, koreografirao, radio rasvjetu i podučavao ples. Diplomirao je psihologiju na Universidad de Educación a Distancia, što je još jedna njegova strast.
Primio je niz nagrada poput:
- nagrade za režiju INDIFESTIVALA za "Los zuecos van hacia sus buenos hábitos"
- nagrade žirija za koreografiju na Certamen coreográfico de Madrid (2005.)
- nagrade naklade AISGE za izuzetne plesače povodom Američkog festivala plesa (2005.) na Certamen coreográfico de Madrid
- nagrade za najistaknutijeg plesača IV. Certamen Coreográfico de Maspalomas
2004. gotovo je nezamjetno osnovao plesni ansambl Daniel Abreu kao sukus svojeg stvaralaštva i suradnje. Autor je oko 40 plesnih djela, predstavljenih u 17 zemalja Azije, Europe te Južne i Srednje Amerike. Zahvaljujući njegovim postignućima, Daniela pozivaju da koreografira za druge plesne ansamble u inozemstvu i održava radionice i tečajeve na kojima studentima i plesnim i kazališnim ansamblima prenosi svoju stvaralačku i osobnu viziju suvremenog plesa. Usporedo s time i nadalje razvija vlastiti izričaj, ne udaljavajući se od drugih kreativnih poslova, kao što je na primjer režija za druge autore i projekte. Usto radi na scenskoj režiji za Provisional Danza (Madrid) i podupire tuđe projekte.