Nema budućih izvedbi
Odigrano

Predstava Oko s Površine nastavlja se na istraživanje započeto na projektu Esbat koji je premijerno izveden u ljeto 2020. u Svetvinčentu u sklopu projekta Nevidljiva Savičenta.  Dok se u Esbatu autorski tim u suradnji s lokalnim stanovništvom bavio poviješću Savičenštine; njenim pričama, legendama i običajima, u Oku s Površine, autori tematiziraju fragmentarnost pamćenja, kolektivno tijelo te kulturno kodiranje zajednice. 


#list ili knjižica s detaljima o predstavi i izvođačima na nekom događaju ili predstavi
#vanjski dio ili najgornji sloj nečega #doima se istinitim ili stvarnim samo dok se ne ispita više #proizvedeno, predstavljeno ili otkriveno nedavno ili prvi put, ne postoji otprije #dolazi ili potječe iz izvora izvan zahvaćene teme #kopija izvornika #ni lijepo ni privlačno  #koji se odnosi na budućnost #postaje vidljivo kroz pojavu simptoma #jasno ili očito za oko ili um #čini se stvarnim ili istinitim, ali nije nužno tako #bez pretenzija; nije izvanredno ili posebno #učiniti nešto opet, nepotrebno #izgled koji pokriva ili prikriva istinsku prirodu ili osjećaje nekoga ili nečega, varljiv vanjski izgled #događa ili razvija postupno ili u fazama #ostavlja dojam da ima određenu kvalitetu #stvar koja je napravljena da bude slična ili identična drugoj #ponaša se tako da se čini da je nešto slučaj, a zapravo nije #razdvajanje bilo kojeg materijalnog ili apstraktnog entiteta na njegove sastavne elemente #namjerno prestati misliti #sva prava zadržana


Aleksandra Mišić (Pula, 1978.) svoje je prve plesne korake započela u pulskom studiju „Zaro“ pohađajući klasični balet, a daljnju je edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača (Laban Centar London, Impulstanz..). Značajan dio profesionalne plesne karijere provela je kao članica upravo Zagrebačkog plesnog ansambla. Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica MASA DANCE COMPANY, plesna pedagoginja i voditeljica plesnih edukativnih programa u D/E/P -u, koji je dio djelatnosti Masa Dance Company. Kao plesačica dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi Hermafroditi duše autora Žaka Valente, a kao koreografkinja brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Zajedno s Ognjenom Vučinićem dobitnica je Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura 2011. godine te Grand prix nagrade na 6. Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru za predstavu TI u produkciji Masa Dance Company. Na ADU završava studij za nastavnika suvremenog plesa, a nastavlja na MA Dramaturgije. Predaje scensku praksu u srednjoj školi za suvremeni ples pri Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a usto je i stalna suradnica na BA i MA plesnim studijima suvremenog plesa Instituta za umetničku igru u Beogradu. Živi i radi u Zagrebu.